Skip to content
D'Angelico logo

D'Angelico

D’Angelico, een merk dat synoniem staat voor vakmanschap en kwaliteit, heeft sinds zijn oprichting in 1932 een onuitwisbare stempel gedrukt op de wereld van de muziekinstrumenten. Het merk, dat zijn oorsprong vindt in de bruisende straten van New York, heeft zich door de decennia heen gevestigd als een toonaangevende producent van hoogwaardige gitaren.

Home » D’Angelico

De invloed van D'Angelico

D’Angelico’s reputatie voor kwaliteit is niet onopgemerkt gebleven in de muziekindustrie. Van de rokerige jazzclubs van de jaren ’30 tot de rock-‘n-roll podia van de jaren ’60 en de diverse muziekgenres van vandaag, D’Angelico-gitaren hebben een prominente plaats ingenomen in de handen van talloze muzikanten. Hun unieke klank en onderscheidende uitstraling hebben hen tot een favoriet gemaakt bij artiesten van alle muziekstijlen, waardoor het merk tot op de dag van vandaag relevant en populair blijft bij muzikanten over de hele wereld.

De gitaren van D’Angelico zijn meer dan alleen muziekinstrumenten – ze zijn een samensmelting van kunst en geluid. Elk model is zorgvuldig ontworpen en vervaardigd om een unieke klank en speelervaring te bieden. Of het nu gaat om de handgemaakte archtop gitaren, die bekend staan om hun kenmerkende uiterlijk en geluid, of de diverse reeks modellen die zijn ontworpen om aan de behoeften van verschillende muziekstijlen te voldoen, D’Angelico streeft ernaar om gitaren te creëren die de muzikale expressie van de speler versterken.

Invloed D'Angelico

D'Angelico Archtop gitaar

Archtop gitaren van D’Angelico zijn hoogwaardige, handgemaakte gitaren die bekend staan om hun kenmerkende uiterlijk en geluid. Ze zijn ontworpen met een gebogen bovenkant (archtop), wat betekent dat de bovenkant van de gitaar is gebogen in plaats van vlak. Deze gitaren worden meestal gebruikt in jazz-, blues- en rockabilly-muziekstijlen, en zijn zeer populair onder professionele gitaristen. D’Angelico is een van de meest gerenommeerde fabrikanten van archtop gitaren ter wereld en hun gitaren worden vaak beschouwd als de crème de la crème van deze stijl.

D'Angelico gitaar modellen

D’Angelico heeft een aantal populaire gitaren die geliefd zijn bij muzikanten van alle genres. Hieronder staan enkele van de meest bekende modellen:

D'Angelico Premier Series

D'Angelico Premier Series

De Premier Series van D’Angelico is ontworpen met de beginnende en intermediaire gitarist in gedachten. Deze gitaren bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zonder in te boeten aan kwaliteit of geluid. Ze zijn voorzien van een reeks functies die normaal gesproken te vinden zijn op duurdere modellen, zoals een comfortabele hals, hoogwaardige hardware en een uitstekende afwerking. Of je nu een beginner bent die op zoek is naar je eerste serieuze gitaar, of een ervaren speler die op zoek is naar een betrouwbaar werkpaard, de Premier Series heeft veel te bieden.

D'Angelico Excel Series

D'Angelico Excel Series

De Excel Series is een stap omhoog van de Premier Series, met een reeks gitaren die zijn ontworpen voor de veeleisende muzikant. Deze gitaren zijn gemaakt met hoogwaardige materialen en componenten, en bieden een superieure klank en speelbaarheid. Ze zijn voorzien van een aantal premium functies, zoals aangepaste pickups, geavanceerde elektronica en luxe afwerkingen. De Excel Series is ideaal voor de serieuze gitarist die op zoek is naar een instrument dat zowel op het podium als in de studio kan presteren.

D'Angelico Deluxe Series

D'Angelico Deluxe Series

De Deluxe Series vertegenwoordigt het toppunt van D’Angelico’s productlijn, met een reeks gitaren die zijn ontworpen zonder compromissen. Deze gitaren zijn gemaakt met de beste materialen en vakmanschap, en bieden een ongeëvenaarde klank en speelbaarheid. Ze zijn voorzien van een aantal high-end functies, zoals handgewonden pickups, topkwaliteit hardware en prachtige inlegwerken. De Deluxe Series is de perfecte keuze voor de professionele muzikant of de veeleisende hobbyist die op zoek is naar het allerbeste.

De rijke geschiedenis van D'Angelico

D’Angelico, een merk dat synoniem staat voor vakmanschap en kwaliteit, heeft sinds zijn oprichting in 1932 een onuitwisbare stempel gedrukt op de wereld van de muziekinstrumenten. Het merk, dat zijn oorsprong vindt in de bruisende straten van New York, heeft zich door de decennia heen gevestigd als een toonaangevende producent van hoogwaardige gitaren. Met een ongeëvenaarde toewijding aan vakmanschap en een onwankelbare toewijding aan innovatie, heeft D’Angelico een reeks gitaren gecreëerd die zowel visueel als auditief verbluffend zijn.

D'Angelico hollow Body

De vroege jaren

D’Angelico is een merk dat zijn wortels diep in de geschiedenis van de muziekindustrie heeft. Het verhaal begint in 1932, toen de Italiaanse immigrant John D’Angelico zijn kleine muziekwinkel opende in het hart van New York City. John, een getalenteerde luthier, begon met het maken van op maat gemaakte archtop gitaren, geïnspireerd door de vioolbouwtechnieken van zijn grootvader. Zijn gitaren, die al snel bekend stonden om hun superieure klank en vakmanschap, trokken de aandacht van vele muzikanten in de bruisende muziekscene van de stad.

Groei en innovatie

In de daaropvolgende decennia groeide D’Angelico uit van een kleine winkel tot een wereldberoemd gitaarmerk. Ondanks de groei bleef het merk trouw aan zijn toewijding aan vakmanschap en kwaliteit. John D’Angelico bleef innoveren, experimenteren met verschillende ontwerpen en materialen om de klank en speelbaarheid van zijn gitaren te verbeteren. Zijn gitaren werden al snel een favoriet onder jazzmuzikanten, die de rijke, warme tonen en het uitstekende speelcomfort waardeerden.

Overgang en voortzetting van het erfgoed

Na het overlijden van John D’Angelico in 1964, werd het merk voortgezet door zijn leerling en neef, James D’Aquisto. Onder zijn leiding bleef het merk trouw aan de principes van John, terwijl het ook nieuwe technieken en ontwerpen introduceerde. D’Angelico-gitaren bleven populair bij muzikanten en verzamelaars, en het merk bleef een belangrijke speler in de gitaarindustrie.

Geschiedenis D'Angelico

Het moderne tijdperk

In het begin van de 21e eeuw werd het merk nieuw leven ingeblazen door een groep investeerders die de naam D’Angelico kochten. Onder hun leiding heeft het merk zijn productlijn uitgebreid om een breder scala aan muzikanten te bedienen, met inbegrip van zowel elektrische als akoestische modellen. Ondanks deze veranderingen blijft D’Angelico trouw aan de principes van vakmanschap en kwaliteit die het merk sinds het begin hebben gedefinieerd.

De geschiedenis van D’Angelico is er een van passie, toewijding en een onwankelbare toewijding aan kwaliteit. Van de vroege dagen in de kleine winkel van John D’Angelico tot de moderne productielijnen van vandaag, het merk heeft altijd gestreefd naar het creëren van gitaren die niet alleen mooi klinken, maar ook een genot zijn om te spelen. Het is deze toewijding aan vakmanschap en kwaliteit die D’Angelico tot op de dag van vandaag een gerespecteerd en geliefd merk in de muziekindustrie maakt.