Skip to content
Baum logo

Baum Guitars

Baum Guitars, waar de finesse van Deens design harmonieus samenvloeit met de precisie van muzikaal vakmanschap. Sinds de oprichting in 2015 door Morten Bau, heeft Baum Guitars zich ontpopt als een toonaangevend merk binnen de gitaarindustrie, bekend om zijn innovatieve benadering en compromisloze kwaliteit. Morten Bau, met een achtergrond als art director en meer dan dertig jaar ervaring in gitaarbouw, heeft zijn passie voor design en muziek samengebracht om iets werkelijk unieks te creëren.

Home » Baum

Het Unieke van Baum

Deens design ontmoet muzikale precisie

Baum Guitars staat symbool voor de perfecte synergie tussen esthetiek en functionaliteit. Elk ontwerp weerspiegelt de minimalistische schoonheid en strakke lijnen waar Scandinavisch design om bekend staat, terwijl de muzikale precisie en speelbaarheid nooit worden gecompromitteerd.

Innovatie en traditioneel vakmanschap

Door voortdurend te innoveren en tegelijkertijd traditionele bouwtechnieken te eren, slaagt Baum erin om gitaren te produceren die zowel tijdloos als avant-garde zijn. Deze benadering zorgt ervoor dat elke gitaar een rijke klank en een ongeëvenaarde speelervaring biedt.

Baum Guitars innovatie

Korte geschiedenis van Baum Guitars

Baum Guitars werd in 2015 opgericht in Aarhus, Denemarken, met de ambitie om de gitaarwereld te verrijken met instrumenten die zowel esthetisch als functioneel ongeëvenaard zijn. Vanaf het begin heeft Baum zich gericht op het combineren van traditionele gitaarbouwtechnieken met moderne innovaties, wat resulteert in gitaren die niet alleen visueel opvallen maar ook een uitzonderlijke speelervaring bieden.

Oprichting door Morten Bau in 2015

Morten Bau’s visie was het creëren van gitaren die de essentie van Deens design belichamen – minimalisme, functionaliteit, en een diepe waardering voor materialen en vakmanschap. Deze visie, gecombineerd met zijn passie voor muziek en ervaring in houtbewerking, leidde tot de oprichting van Baum Guitars. Het merk weerspiegelt zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie, met elk instrument dat getuigt van zijn unieke benadering van gitaardesign.

Baum gitaar modellen

Baum Guitars onderscheidt zich door zijn unieke vermogen om retro-styling te combineren met de functionaliteiten van een moderne gitaar. Dit resulteert in instrumenten die niet alleen een nostalgische charme uitstralen maar ook voldoen aan de technische eisen van hedendaagse muzikanten. Van de zorgvuldige selectie van materialen tot de laatste afstelling in Aarhus, elke Baum gitaar is een meesterwerk dat de grenzen van design en muzikaliteit verlegt.

Baum Wingman

Baum Wingman

De Baum Wingman vertegenwoordigt de essentie van wat Baum Guitars zo uniek maakt. Dit model combineert een klassieke uitstraling met moderne speelbaarheid, waardoor het een favoriet is onder gitaristen die op zoek zijn naar veelzijdigheid en stijl. Met zijn opvallende design en nauwkeurig afgestelde klank is de Wingman zowel een visueel als auditief kunstwerk, perfect voor de muzikant die geen compromissen sluit op het gebied van kwaliteit en uitstraling.

Baum Celestor

Baum Celestor

De Baum Celestor is een ode aan de elektrische gitaartraditie, verrijkt met de innovatieve twist van Baum. Dit model biedt een rijke, diepe klank die geschikt is voor een breed scala aan muziekgenres. Met zijn unieke combinatie van vintage vibes en hedendaagse functionaliteiten, staat de Celestor garant voor een speelervaring die zowel vertrouwd als verrassend nieuw aanvoelt.

Baum Backwing

Baum Backwing

Het Baum Backwing model is een meesterstuk van design en functionaliteit, ontworpen voor de avontuurlijke gitarist. Dit model breekt met conventies door een ongeëvenaarde balans te bieden tussen comfort, speelbaarheid en klankkwaliteit. De Backwing is een toonbeeld van Baum’s vakmanschap, ideaal voor spelers die hun geluid naar een hoger niveau willen tillen.

Baum Revolt

Baum Revolt

De Baum Revolt is een rebelse creatie die de grenzen van het traditionele gitaardesign uitdaagt. Dit model is ontworpen voor de gitarist die durft op te vallen, met een krachtige klank en een opvallend uiterlijk. De Revolt is een manifest van Baum’s innovatieve benadering van gitaarbouw, perfect voor spelers die hun eigen weg willen banen in de muziekwereld.

Baum Wingman Bass

Baum Wingman Bass

De Baum Wingman Bass brengt de iconische stijl en veelzijdigheid van de Wingman naar de wereld van de basgitaren. Dit model is ontworpen voor de bassist die zowel in de studio als op het podium indruk wil maken. Met zijn diepe, resonante klanken en soepele speelbaarheid, is de Wingman Bass een essentieel instrument voor elke muzikant die zijn baslijnen serieus neemt.

Baum Nidhogg Bass

Baum Nidhogg Bass

De Baum Nidhogg Bass is vernoemd naar de mythische draak uit de Noorse mythologie, en dit model leeft zeker op tot zijn legendarische naam. Met een krachtige output en een robuuste bouw, is de Nidhogg Bass gemaakt voor de bassist die op zoek is naar een instrument dat zowel krachtig als duurzaam is. Dit model biedt een ongekende klankdiepte, ideaal voor het leggen van een solide fundament in elke muzikale samenstelling.

Designfilosofie

Invloed van Scandinavisch design

Baum Guitars is diep geworteld in de principes van Scandinavisch design, waarbij eenvoud, functionaliteit en minimalisme voorop staan. Elk model weerspiegelt deze filosofie door het gebruik van strakke lijnen, ongecompliceerde vormen en een focus op de essentie van wat een gitaar zowel visueel aantrekkelijk als muzikaal effectief maakt. Deze benadering zorgt voor instrumenten die niet alleen tijdloos zijn in hun esthetiek, maar ook uiterst speelbaar en responsief.

Baum Revolt Hollow Body
Baum Guitars inspiratie

passie voor vintage auto's en minimalistische stijl

De ontwerpers bij Baum Guitars halen inspiratie uit een breed scala aan bronnen, waaronder de gestroomlijnde elegantie en het vakmanschap van vintage auto’s. Deze passie vertaalt zich in de unieke esthetiek van Baum gitaren, waarbij elke curve, elke lijn en elk detail zorgvuldig is overwogen om zowel schoonheid als functionaliteit te bieden. De minimalistische stijl, gecombineerd met deze vintage invloeden, creëert een onderscheidend uiterlijk dat Baum gitaren onmiddellijk herkenbaar maakt.

Vakmanschap en Kwaliteit

Baum Guitars onderscheidt zich door zijn unieke vermogen om retro-styling te combineren met de functionaliteiten van een moderne gitaar. Dit resulteert in instrumenten die niet alleen een nostalgische charme uitstralen maar ook voldoen aan de technische eisen van hedendaagse muzikanten. Van de zorgvuldige selectie van materialen tot de laatste afstelling in Aarhus, elke Baum gitaar is een meesterwerk dat de grenzen van design en muzikaliteit verlegt.

Baum design

Productieproces in Aarhus, Denemarken

Elke Baum gitaar begint zijn leven in de werkplaats in Aarhus, Denemarken, waar een team van deskundige luthiers en ontwerpers met de hand prototypes ontwikkelt en verfijnt. Dit proces zorgt ervoor dat elke gitaar die het Baum label draagt, voldoet aan de hoogste normen van vakmanschap en kwaliteit.

Productiewerkplaatsen wereldwijd

Om de unieke kwaliteiten van elk model te waarborgen, werkt Baum Guitars samen met zorgvuldig geselecteerde productiewerkplaatsen over de hele wereld. Deze partners worden gekozen op basis van hun specialisatie en vermogen om aan de strenge eisen van Baum te voldoen, wat zorgt voor consistentie en kwaliteit in elke gitaar.

Kwaliteitscontrole

Voordat een Baum gitaar de werkplaats verlaat, wordt deze grondig geïnspecteerd en afgesteld door het team in Denemarken. Deze laatste stap van kwaliteitscontrole garandeert dat elke gitaar optimaal speelbaar is en voldoet aan de hoge standaarden die muzikanten van Baum verwachten.